Vul een zoekwoord in:

Dag 3 NK Metselen - De prijzen worden verdeeld

Grou, 13 april

Zo'n derde en laatste dag is voor iedereen altijd reuze spannend. Komen de werkstukken af en wie is de winnaar. De deelnemers stonden om half acht al op de bouwplaats. Ze begonnen met de middelste en hoogste kolom. Daar gaat vanmiddag het betonnen 'petje' op, dus de specie moet tijd hebben om uit te harden. Laatste en niet te onderschatten klus waren de twee rollagen op de buitenste kolommen. Tot na twee uur werd hier, soms met hulp van iemand met wat meer ervaring, aan gewerkt. Niet erg, want de jury had inmiddels al vastgesteld wie de winnaars waren.

Metselrobot
Gisteren vroeg Ewald van Hal, directeur van KNB, in een drukbezocht Cobouw Café in Leeuwarden aandacht voor het NK Metselen. Er werd gesproken over de metselrobot. Een belangrijke innovatieve ontwikkeling in de bouw, maar daarnaast gaat de handvaardige metselaar een gouden toekomst tegemoet.

Drumband
Zo rond de middag werd het steeds drukker. Veel bezoek van familie, bekenden en mensen van bedrijven en scholen. Allemaal wilden ze zien wat drie dagen hard werken heeft opgeleverd. De resultaten mogen er zijn. Ewald van Hal, directeur van KNB, droeg de werkstukken symbolisch over aan Jos van Langen, stedenbouwkundige van de gemeente Leeuwarden. Achter een drumband ging iedereen daarna over het wedstrijdterrein naar de zaal waar de prijsuitreiking plaatsvond. En na een aantal sprekers was het eindelijk zo ver!

En de winnaar is
Natuurlijk zijn het allemaal winnaars. Maar het beste metseltalent 2018 en winnaar van de Zilveren Troffel is Kevin van Bree uit Deurne, leerling van het Hub van Doornecollege in Deurne. Kevin ontving de Zilveren Troffel uit handen van burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone. Tweede werd Siem van den Berg uit Mariahout, leerling van het Commanderij College in Gemert. De derde prijs was voor Seime Kaandorp uit Zuidschermer, leerling van PCC Oosterhout in Alkmaar.

> Bekijk het fotoalbum van de derde finaledag