Vul een zoekwoord in:

Nieuws

Winnaar voorronde: Bart Bloemendaal

Minister Ollongren draagt steentje bij aan bouwproductie

Acht finalisten NK Metselen bekend

Iedereen ‘onder de pannen’ tijdens KNB Studiedag

KNB met heden en toekomst op BouwBeurs

Studiedag Metselen: heeft u zich al aangemeld?

Tweede voorronde op BouwBeurs Utrecht

Meer voorronden NK Metselen

Eerste finalisten NK Metselen bekend

Aftrap NK Metselen bij ReVaBo Oosterbeek

Studiedag Docenten: Metselwerk onder de Pannen

Start NK Metselen 2019

Flyer NK Metselen 2019

Eerste Nieuwbrief NK Metselen 2019

Locaties voorronden NK Metselen 2019 bekend

Nieuw 'jasje' voor website NK Metselen

Studenten TU Delft ontwerpen stormbaan voor NK Metselen

Speelaanleiding in geest van stormbaan

Gemeente Ede enthousiast over NK Metselen

ReVaBo Oosterbeek medeorganisator NK Metselen 2019

66e editie NK Metselen: terugblik

KNB organiseerde in 2018 voor de 66e keer op rij het Nederlands Kampioenschap. Kevin van Bree uit Deurne won het kampioenschap en ontving de hoogste eer, De Zilveren Troffel. Alles over de finale nog een keer nalezen? Dat kan in deze terugblik!

66e editie NK Metselen: de aftermovie!

Nog even nagenieten! Het NK Metselen is alweer afgelopen, maar gelukkig hebben we de beelden nog! Nog even nagenieten, dat kan nu helemaal met deze mooie aftermovie! Bekijk hem hier>>

66e editie NK Metselen: persaandacht

Zowel regionale als landelijke media hadden veel aandacht voor de 66e editie van het NK Metselen. Klik hier voor een overzicht van alle persaandacht.

66e editie NK Metselen: sfeerimpressie dag 3

Zo'n derde en laatste dag is voor iedereen altijd reuze spannend. Komen de werkstukken af en wie is de winnaar. De deelnemers stonden om half acht al op de bouwplaats. Ze begonnen met de middelste en hoogste kolom. Daar gaat vanmiddag het betonnen 'petje' op, dus de specie moet tijd hebben om uit te harden. Laatste en niet te onderschatten klus waren de twee rollagen op de buitenste kolommen. Tot na twee uur werd hier, soms met hulp van iemand met wat meer ervaring, aan gewerkt. Niet erg, want de jury had inmiddels al vastgesteld wie de winnaars waren.

66e editie NK Metselen: Kevin van Bree Beste Metseltalent van 2018

De winnaar van de Zilveren Troffel 2018 is Kevin van Bree uit Deurne, leerling van het Hub van Doornecollege in Deurne. Hij wint het Nederlands Kampioenschap Metselen en mag zich het Beste Metseltalent van 2018 noemen. De finale vond dit jaar plaats in het Friese Grou, gemeente Leeuwarden.

66e editie NK Metselen: sfeerimpressie dag 2

We kunnen vandaag natuurlijk niet beginnen zonder nog even terug te blikken op onze prominente gast die de dag gisteren afsloot: Piet Paulusma. Hij sprak met Gerard Westenbroek van KNB en juryvoorzitter Jo Bogers en er waren mooie shots van het metselen. En natuurlijk het weer van Piet. Zo'n anderhalf miljoen mensen bekeken die uitzending. Een geweldige promotie voor het metselwerk. Lees meer>>

66e editie NK Metselen: Kampioenschap live op TV bij Goedemorgen Nederland

Vandaag is de finale van het NK Metselen van start gegaan. Goedemorgen Nederland maakte een live verslag van de opening van de finale in het Wilhelminapark in Grou. Kijk hier de fragmenten terug!

66e editie NK Metselen: sfeerimpressie dag 1

Het is maar goed dat bijna alle twaalf finalisten van het 66e NK Metselen gisteren al naar Grou (Friesland) zijn gekomen. Hun dag begint vroeg. Goedemorgen Nederland is al bij het ontbijt aanwezig en om kwart over zeven is hun eerste televisiereportage. Aan de ontbijttafel spreken ze met twee deelnemers en enkele ouders.

66e editie NK Metselen: Gouden toekomst voor winnaar Zilveren Troffel

Woensdag 11 april start in Leeuwarden het NK Metselen 2018. De winnaar, en de andere deelnemers aan deze landelijke finale om de Zilveren Troffel, wacht een gouden toekomst. Het 66emetselkampioenschap vindt namelijk plaats op een moment dat de bouw schreeuwt om vakmanschap.

66e editie NK Metselen: het programmaboek

Het programmaboek 66e finale NK Metselen is beschikbaar! Lees in het programmaboek alles over het finalisten, het finalewerkstuk, de finalelocatie en nog veel meer. Download nu uw eigen exemplaar!

66e editie NK Metselen: het finalewerkstuk

In het kader van een minor, een studiepakket waarmee een student zich kan specialiseren of verbreden in zijn kennis en competenties, hielden architectuurstudenten van de afdeling Bouwkunde aan de TU Delft een ontwerpwedstrijd voor een finalewerkstuk van het NK Metselen. Onderleiding van Koen Mulder ontwierpen negen teams een finalewerkstuk. Winnaars werden Just de Bruin en Max van Steen.

Tim Klessens wint opnieuw een metselprijs

Metseltalent Tim Klessens uit Someren, winnaar van de Zilveren Troffel in 2015, pakt opnieuw een metselprijs. Tijdens Skills The Finals voor MBO-studenten behaalde hij de eerste plaats en won een gouden medaille.

De metseltoppers van het 66e NK Metselen

Even voorstellen! Wie zijn de metseltalenten die in de finale gaan strijden om de felbegeerde Zilveren Troffel? Waar komen zij vandaan en wat heeft hun bewogen deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap Metselen? Je leest het hier!

VIDEO: finale NK Metselen in beeld

De twaalf beste metselaars uit het VMBO strijden bij Bouwmensen om de Zilveren Troffel. Steen na steen bouwen de leerlingen aan hun opdracht: een bank (ZeelandNet, 30 maart 2017).

Een goed begin

De kop is eraf. Alle twaalf vmbo-metselaars zijn rond 09.00 uur bij elkaar in Goes. Ze worden welkom geheten door Anton Mullié (Bouwmensen) en Gerard Westenbroek (KNB). We zijn te gast bij de locatie Goes van Bouwmensen Zuid-West. Een groot opleidingsbedrijf voor de bouw met locaties in Goes, Middelburg en Bergen op Zoom en zo’n 350 leerlingen. Er is een grote taart voor iedereen met de foto’s van alle deelnemers.