Vul een zoekwoord in:

Sfeerimpressie dag 2

Dag 2

Maak er iets moois van

Goes, 30 maart 2017 

We beginnen vanochtend een halfuurtje later. Reden: de werkstukken schieten al aardig op. De deelnemers krijgen van de jury de raad om de tijd ervoor te nemen. 'Maak er iets moois van'. Opvallend is weer de goede onderlinge samenwerking. En toch zijn er altijd punten om goed op te letten. Bijvoorbeeld de lagen van de hoge muurtjes. Als je daar samen tegelijk aan werkt, is de bovenkant niet altijd vlak. Dat zie je eigenlijk het beste van een afstandje. Gelukkig is er dan altijd een jurylid dat daar attent op is.

Tegen twee uur zijn de eerste hoge muurtjes gereed. Tijd voor de afwerking. Met de voegspijker en de pointer werken ze het metselwerk mooi af. Dat is met de uitstekende en inspringende stenen best nog een lastige klus. Daarna worden de eerste natuurstenen blokjes geplaatst. De juryleden doen het voor onder toeziend oog van de deelnemers.

Diverse deelnemers gaan volgend schooljaar door als metselaar. Sommige anderen weten het nog niet. Wel vinden ze het allemaal een prachtige wedstrijd om mee te maken. En winnen, ach, 'ik doe mijn best en we zien het wel' zegt er één. Inmiddels staat de zaal voor de prijsuitreiking morgenmiddag al klaar. We verwachten zo'n 150 gasten. Het belooft een mooie afsluiting van een goed kampioenschap te worden!

 > Bekijk het fotoalbum van de tweede finaledag