Vul een zoekwoord in:

Regionale voorronde Rosmalen

"Na afloop kunnen ze beter metselen"

De laatste regionale voorronde is in Rosmalen. Acht deelnemers metselen er hun werkstuk in de mooie werkplaats van de Bouwopleiding 's-Hertogenbosch. Daarnaast doen vmbo-leerlingen mee aan een wedstrijd timmeren. Belangstelling is er genoeg. Op de avond van de eerste wedstrijddag komen zo'n 150 mensen kijken.  Deze laatste keer laten we twee juryleden, Christ en Frans, aan het woord. 

Vertrouwen opbouwen

"Voor ons allemaal, deelnemers en juryleden, is het een kwestie van vertrouwen opbouwen. We helpen de deelnemers op gang. En je wilt ze dat ze twee leuke dagen hebben en ook wat leren. Bijvoorbeeld het van de draad af metselen. Een paar profielen stonden hier niet helemaal goed en dan merk je dat de deelnemers op school alleen hebben geleerd om aan de draad te metselen.  Zo zoek je samen naar oplossingen en daar leren ze veel van."

Motivatie

"De motivatie van alle deelnemers is goed. Je ziet dat de een harder werkt dan de ander. We zien het liefste dat iedereen zijn werkstuk af krijgt. Onderweg maken ze foutjes. Dat geeft niet. We wijzen ze er op en ze kunnen zo'n fout herstellen. Reken maar dat ze dat in het vervolg niet meer verkeerd doen. Onder druk werken is ook iets wat ze hier leren. Als alle deelnemers na afloop beter kunnen metselen dan daarvoor, zijn wij in onze opzet geslaagd. En het resultaat moet natuurlijk kunnen worden gezien." 

Aan het einde van de tweede dag zijn alle deelnemers op één na gereed. Samen met de deelnemers bouwtimmeren ruimen ze snel op. Tijd om te gaan bowlen. En daarna reikt Martien van den Bouwhuijsen, voorzitter van Bouwend Nederland afdeling Den Bosch, de prijzen uit.

Voorronde Rosmalen - 2

Na twee dagen metselen in Rosmalen komt de vakjury tot de volgende uitslag:

  1. Jeffrey van den Tillaart (15) uit Handel, leerling van het Commanderij College in Gemert
  2. Thijs van Eldijk (15) uit Malden, leerling van het Canisius College in Nijmegen
  3. Lucas Westland (16) uit Gemert, leerling van het Commanderij College in Gemert

Junior Serra Miranda van het Vakcollege Tilburg krijgt een aanmoedigingsprijs vanwege zijn heel nauwkeurige manier van werken.

Jeffrey van den Tillaart gaat door naar de landelijke finale in Breda. 

Voor de foto's klik hier