Vul een zoekwoord in:

Regionale voorronde Nieuwleusen

Gedreven aan het werk

Bij Opleidingscentrum De Grift in Nieuwleusen is een goede groep aan het werk. Tien vmbo-leerlingen uit de wijde omtrek doen mee aan de vijfde regionale voorronde. Hun werk heeft een goed niveau. En ze zijn allemaal heel gedreven aan het werk. De koffie nog maar net op en ze gaan weer. Op de tweede dag zijn enkele deelnemers al aan het einde van de ochtend klaar met hun werkstuk.

Voorronde Nieuwleusen-2

Goede voorbereiding

Je ziet hier dat er door de docenten aandacht en tijd is gestoken in een goede voorbereiding. De meeste deelnemers hebben  vooraf kunnen trainen. Zoals Jits Hilberink, die bij het opleidingscentrum De Grift in zijn woonplaats een paar keer op stage is geweest. "Ik heb het nu wel redelijk in de vingers zitten", zegt hij.

Wat hier, maar ook bij andere voorronden opvalt, is de werkhouding. Enkele deelnemers werken regelmatig op hun knieën. Dat is feitelijk verkeerd aangeleerd, want als je dat later in de praktijk veel doet, krijg je vanwege vocht snel last van je knieën. 

Wethouder Klaas Agricola reikt in Nieuwleusen de prijzen uit. De vakjury zegt het volgende over de winnaar, Jurre Nijkamp: "Jurre ging van begin tot eind rustig z'n eigen gang. Hij werkt gestaag door, precies, accuraat en zelfstandig en weet precies wat 'ie doet."

Na twee dagen metselen in Nieuwleusen komt de vakjury tot de volgende uitslag:

  1. Jurre Nijkamp (16) uit Enter, leerling van CSG Reggesteyn uit Rijssen
  2. Jits Hilberink (15) uit Nieuwleusen, leerling van SG 'De Zeven Linden' in Dedemsvaart
  3. Wesley Sprokholt (16) uit Hattem, leerling van de Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle

Jurre Nijkamp en Jits Hilberink gaan door naar de landelijke finale.

Voor alle foto's klik hier