Vul een zoekwoord in:

Regionale voorronde Heerhugowaard

De 'metsel-twins'

Aan de regionale voorronden van de metselwedstrijden hebben al diverse meisjes deelgenomen. Maar een tweeling is nieuw. Heerhugowaard heeft de primeur. Jesse en Youri Luik uit Alkmaar maken ieder een werkstuk.  Allebei willen ze metselaar worden. 

heerhugowaard

Inspirerende omgeving

Bij Espeq Opleidingsbedrijven in Heerhugowaard komen de zes deelnemers van deze voorronde in een inspirerende omgeving terecht. In de werkplaats staan diverse mooie gemetselde gevels. We zien Zaanse geveltjes en er wordt hard gewerkt aan een verkleinde versie van de Oosterpoort in Hoorn. Werk van mbo-leerlingen metselen, maar het geeft aan welke mooie toekomst jonge metselaars in opleiding wacht.

Niet lastig?

Voor de vmbo-leerlingen die nu twee dagen aan het werk zijn, is het zo ver nog niet. Gisteren en vandaag wordt gestreden om één plek in de finale. Het is een goede groep, gemotiveerd en er wordt hard gewerkt. "Niet zo'n lastige opdracht, appeltje-eitje, meneer" zeiden enkele deelnemers bij het begin. Tegen het einde van de wedstrijd blijkt dat voor sommigen toch niet helemaal waar. De prijsuitreiking is al om half vier. Maar goed ook, want voor de helft van de groep wacht er een volgende klus: werken in de supermarkt. Er moet tenslotte ook wat worden verdiend.

Winnaar is Ricardo Rusman uit Heemstede. Ricardo is een rustige jongen, een harde en nette werker die een mooi werkstuk heeft gemaakt. Intussen heeft hij ook tijd om andere deelnemers te helpen als die hem iets vragen.

Na twee dagen metselen in Heerhugowaard komt de vakjury tot de volgende uitslag:

  1. Ricardo Rusman  (16) uit Heemstede, leerling van het Sterren College in Haarlem
  2. Tim Koopman  (17) uit Enkhuizen, leerling van het Martinus College in Grootebroek
  3. Ilja Sedleckis  (16) uit Haarlem, leerling van het Sterren College in Haarlem

Ricardo Rusman gaat door naar de landelijke finale in Breda.

Voor alle foto's klik hier