Vul een zoekwoord in:

Europarlementariër reikt Zilveren Troffel uit

De prijsuitreiking vond plaats in het Akoesticum; een nationaal trainingscentrum voor muziek, dans en theater. De feestelijk aangeklede zaal liep snel vol met bekenden van de deelnemers zoals ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s, docenten en andere belangstellenden die het metselonderwijs een warm hart toedragen. CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik, zelf komend uit een metselfamilie, maakte de winnaar bekend.

De finalisten liepen trots de zaal binnen en werden ontvangen onder luid applaus. Dagvoorzitter Harrie Huis in ’t Veld sprak alle deelnemers persoonlijk toe en gaf ze nog een laatste tip over hun verdere (metsel)carrière. Daarna ontvingen zij van juryvoorzitter Jo Bogers een certificaat van deelname. Ook andere sprekers richtten zich tot de deelnemers, hun docenten, het publiek. Complimenten werden gegeven aan de organisatoren en de vele bedrijven die dit evenement mede mogelijk maakte. Als intermezzo in het programma was er een optreden van de band ‘Ruben Drenth Trio’ (www.rubendrenthtrio.com).

CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik had het genoegen de Zilveren Troffel uit te mogen reiken. Voordat zij dit deed, sprak zij alle finalisten bemoedigende woorden toe: “We willen miljarden reserveren voor duurzame banen. Daarin is deze sector belangrijk. Deze bedragen liggen in Europa op de plank en wij willen dat ook jullie (de politicus richtte zich tot de finalisten) hier gebruik van kunnen maken”. Aansluitend maakte zij de nummer 3 en 2 bekend en reikte zij de Zilveren Troffel uit aan de Nederlandse Metselkampioen 2019, Stefan de Jager. Lees hier meer over de prijsuitreiking en bekijk hier de foto’s.