Vul een zoekwoord in:

Finale NK Metselen 2019, dag 3: De laatste stenen

De laatste dag van het NK Metselen is reuze spannend: krijgen de deelnemers hun werkstuk af? De meesten moeten vandaag ‘alleen’ nog hun rollaag maken. Dat is geen eenvoudige opgave! Probeer het maar eens om de bakstenen mooi gelijkmatig over de bovenkant van het metselwerk tussen de poeren te verdelen. En dat terwijl de toegestroomde familieleden en belangstellenden al op je vingers kijken. De meeste finalisten brengen het er goed van af. De finalisten leggen de laatste stenen en de jury verdeelt de laatste punten. Dan is het tijd voor de officiële overdracht van de werkstukken.

Een KNB-vlag bedekt het werkstuk. Han Noten, voorzitter Bestuur KNB en Leon Meijer, locoburgemeester van Ede, verwijderen samen de KNB-vlag. Met deze symbolische handeling zijn de werkstukken officieel overgedragen aan de Gemeente Ede.

Eén school, twee prijzen
Na de overdracht gaan de bezoekers naar het nabijgelegen Akoesticum. Het is tijd om de finalisten in het zonnetje te zetten en de uiteindelijke winnaar bekend te maken. Allen krijgen een certificaat van deelname en worden door Super Prof Tools in de watten gelegd met een mooie gevulde emmer met gereedschap.

Symbolische overdracht door Han Noten, voorzitter KNB aan Leon Meijer, locoburgemeester Gemeente Ede

Symbolische overdracht door Han Noten, voorzitter KNB aan Leon Meijer, locoburgemeester Gemeente Ede

Er zijn enkele sprekers, waaronder Han Noten, Piet Koppelaar, directeur van opleidingsbedrijf ReVaBo Oosterbeek en CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik. Mevrouw Schreijer-Pierik is trots op het evenement en de finalisten: “Jullie gaan een goede toekomst tegemoet. De Bouw heeft vakmanschap zoals jullie nodig”.

Dan is het moment daar. Na een muzikaal ‘tromgeroffel’ door de band 'Ruben Drenth Trio' is het tijd voor de bekendmaking van de winnaar(s). De titel ‘Beste Metseltalent 2019’ is voor ….. Stefan de Jager uit Barneveld, leerling van de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Apeldoorn. Stefan ontving de Zilveren Troffel uit handen van CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik. Stefan is trots op zijn overwinning: “Ik had het niet verwacht. Ben er ontzettend blij mee. Ik voel mij een winnaar en ik ga door met metselen”, aldus een uitgelaten Stefan. Tweede werd Gerrit van de Zande uit Elspeet, eveneens leerling van de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Apeldoorn. De derde prijs is voor Siem van den Berg uit Mariahout, leerling van het Commanderij College in Gemert.

CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik overhandigt Zilveren Troffel aan Stefan de Jager, metselkampioen 2019.

CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik overhandigt Zilveren Troffel aan Stefan de Jager, metselkampioen 2019.

Muzikaal 'tromgeroffel' vlak voor bekendmaking winnaar(s): Ruben Drenth Trio

Muzikaal 'tromgeroffel' vlak voor bekendmaking winnaar(s): Ruben Drenth Trio

VMBO-metselkunst

Het was een prachtige driedaagse metselkampioenschap. Komende week werken voegers het metselwerk af. Daarna worden de metalen en houten elementen aangebracht. Dan zijn de speeltoestellen klaar om door de kinderen te worden bestormd. Nederland is weer een VMBO-metselkunst rijker! Op naar het NK Metselen 2020!