Vul een zoekwoord in:

Wedstrijd Metselen voor de lens: Doe ook mee!

KNB organiseert een film- en fotowedstrijd voor bouwleerlingen in het vmbo: Metselen voor de lens, het alternatief voor het NK metselen. De uitdaging is een filmpje, vlog of foto te maken over het metselvak en de metselopleiding. Op 15 februari opent de inschrijving.

De doelstellingen van de metselwedstrijd houden we in stand. De promotie van het metselvak en daarmee het bevorderen van de instroom zijn belangrijker dan ooit.

We dagen dit jaar u en uw leerlingen uit om samen het metselvak en de metselopleiding in beeld te brengen. Het moet zo wervend mogelijk, zodat we komende jaren op veel nieuw metseltalent kunnen rekenen. Samen met vmbo-scholen en de bouwopleidingsbedrijven gaat KNB de winnende films, vlogs en foto’s gebruiken voor de promotie van het metselvak onder jongeren. 

De opdracht 

  • Maak een filmpje, vlog of foto of allebei.
  • Denk aan beelden met muziek, gesproken woord, rappend of dansend of gewoon één mooi beeld.
  • Metselen en de metselopleiding moeten mooi, creatief, informatief en wervend in beeld komen.
  • Serieus, komisch, inspirerend, het mag allemaal. Hoe origineler hoe mooier.

Hoe meedoen? 

  • Meld uw school aan op www.metselwedstrijden.nl. Er volgt een bevestiging.
  • Iedere school mag met maximaal vier filmpjes en vier foto’s deelnemen.
  • Alle inzendingen vóór 15 april digitaal via www.wetransfer.com aanleveren bij secretariaat@knb-keramiek.nl o.v.v. voor- en achternaam en naam van school.   
  • Foto’s moeten minimaal 1 MB groot zijn, filmpjes mogen niet langer dan 2 minuten duren. Gebruik een liggend formaat.

De prijzen

Een vakkundige jury bepaalt vóór 30 april 2021 wie er winnen. De maker(s) van het beste filmpje en de beste foto winnen een experience arrangement voor hun groep. Deze inzendingen gebruiken we om jongeren te laten zien dat metselen het allerleukste beroep is om te leren. Andere leuke vlogs en foto’s die we ook gebruiken, belonen we met een set metselgereedschap.

Help ons mee dit alternatieve NK Metselen tot een succes te maken!