Vul een zoekwoord in:

Wartburg College landelijke winnaar Metselen voor de Lens

Hugo de Jong, metselleerling van het Rotterdamse Wartburg College, ontving uit handen van KNB-directeur Ewald van Hal een set metselgereedschap, plus een feestelijke taart, voor het landelijk winnen van Metselen voor de Lens. 

Dit voorjaar nam Hugo, samen met vakdocent Eelco Versluis en fotograaf en videomaker Jacolien Rog, deel aan de landelijke competitie. 

Uitdaging van de wedstrijd is het maken van de meest creatieve, informatie en wervende foto en video over het metselvak en de metselopleiding.

Een deskundige jury koos de Rotterdamse inzending als landelijke winnaar. In het juryrapport omschrijft de jury deze als " … een goed gemaakte film met een logische en consistente opbouw" en " … de opening is verrassend en de afsluiting persoonlijk en wervend: ‘Ik kies voor de metselopleiding!’"

De film en foto leverde de winnaar professioneel metselgereedschap op, beschikbaar gesteld door Super Prof, en een experience-event naar keus met collega-bouwleerlingen van het Wartburg College, beschikbaar gesteld door KNB namens de Nederlandse baksteenindustrie.