Vul een zoekwoord in:

Sectorprijs uitgereikt aan Dockinga College

Drie metselleerlingen van het Dockinga College in Dokkum ontvingen een fonkelnieuwe set metselgereedschap. De groep ontving het cadeau, plus een feestelijke taart, als winnaar van de sectorprijs Bouwkeramiek. Het metselgereedschap is beschikbaar gesteld door SuperProf, tools for professionals in Velddriel. 

De drie metselleerlingen Wieger Jellema, Tsjisse Bruinsma en Ytsen Nijboer namen samen met vakdocent Sjoerd de Groot deel aan Metselen voor de Lens om de meest creatieve, informatie en wervende video over het metselvak en de metselopleiding.

Een deskundige jury koos de Friese inzending uit als winnend voor de sectorprijs bouwkeramiek. In het juryrapport schrijft de jury dat ‘’… aan het maken te zien is dat aan de film veel werk vooraf is gegaan. Het toont de keramische industrie in de volle breedte: baksteen en tegels’’. Het in hun bijdrage betrekken van meer producten dan alleen metselbaksteen bezorgt de 3e jaars metselleerlingen, heel slim, professioneel metselgereedschap waaraan zij nog lang plezier zullen beleven.

De pers maakte een video van de prijsuitreiking bij het Dockinga College in Dokkum.