Vul een zoekwoord in:

Prachtig eindresultaat

De finalisten metselden speeltoestellen voor jonge kinderen in de nieuwbouwwijk De Veluwse Poort in Ede, dat gebouwd wordt op een voormalig kazerneterrein. Met als referentie het militaire verleden van het gebied inclusief stormbanen vormen de gemetselde werkstukken samen een hindernisbaan. Het is ontworpen door Corné de Broekert en Pip Hiemstra, architectuurstudenten Bouwkunde aan de TU Delft. Het ontwerp-duo is trots dat hun ontwerp tot leven is gekomen: “De finalisten hebben uitstekend metselwerk geleverd”.

De speeltoestellen zijn gemetseld met roodbruine handvormstenen. De finalisten moesten goed opletten, want in de muren moesten ook diamantvormige details worden gezet met afwijkende grijskleurige bakstenen.

Namen vereeuwigd
De namen van de twaalf jonge metselaars plus informatie over het evenement zijn in de werkstukken vereeuwigd. Iedere deelnemer mocht een unieke baksteen met zijn eigen naam inmetselen. De namen zijn ingelaserd met een innovatieve lasermarkeertechniek. Bij de start van de wedstrijd memoreerde projectleider Gerard Westenbroek: “Hoe gaaf is het als je over tien, twintig of dertig jaar aan je kinderen of kleinkinderen kunt laten zien dat jij dit hebt gemaakt. Met als bewijs de ingemetselde steen die dan nog steeds zichtbaar is!”

Overdracht
Op de laatste finaledag en voorafgaand aan de prijsuitreiking vond de symbolische overdracht van de speeltoestellen plaats. Han Noten, voorzitter KNB, droeg namens de Nederlandse Baksteenindustrie de ‘hindernisbaan’ over aan Leon Meijer, loco burgemeester van Ede. De Gemeente is zeer blij met deze speciaal voor Ede ontworpen ‘hindernisbaan’.

Lees hier meer over het ontwerp en bekijk de foto's van het eindresultaat.