Vul een zoekwoord in:

Oude militaire stormbanen inspiratie finalewerkstukken

Artist impression – in werkelijkheid staan de elementen verder uit elkaar

Artist impression – in werkelijkheid staan de elementen verder uit elkaar

Dit jaar metselen de finalisten speeltoestellen voor een nieuwe woonwijk in Ede. Deze wordt gebouwd op de oude kazerneterreinen. De kazernegebouwen staan er nog steeds en zijn medebepalend voor het uiterlijk van de woonwijk. De combinatie van een nieuwbouwwijk (met veel kinderen van 4 t/m 14 jaar) en een oud kazerneterrein inspireerde tot speeltoestellen lijkend op de militaire stormbanen van vroeger.

Architectuurstudenten Corné de Broekert en Pip Hiemstra van de afdeling bouwkunde aan de TU Delft ontwierpen het finalewerkstuk. Het moest uitdagend en tevens geschikt zijn voor jonge kinderen, waarbij speelveiligheid voorop stond. Ook moest het in 2,5 dag door de twaalf finalisten te metselen zijn. Uit de vele ontwerpen koos de gemeente Ede het ontwerp van Corné en Pip als beste speelse ‘stormbaan’.

De namen van de metselfinalisten en de architectuurstudenten worden in baksteen gelaserd en in de speeltoestellen ingemetseld. Voor Corné en Pip is het de eerste keer dat hun ontwerp echt wordt uitgevoerd. "Wij zijn blij en kijken uit naar de finaleweek wanneer in het resultaat onze namen worden vereeuwigd".

Meer informatie over het finalewerkstuk vindt je op de website van het NK Metselen. Volg het NK Metselen ook op Facebook ‘@NKMetselen’.