Vul een zoekwoord in:

Ontwerpwedstrijd TU Delft leidt tot finalewerkstuk NK Metselen 2020

Het ontwerp ‘Praatbankjes’ is winnaar geworden van de Ontwerpwedstrijd die de TU-Delft en KNB begin december hebben gehouden. Daarmee staat in grote lijnen het finalewerkstuk vast dat eind maart 2020 tijdens het NK Metselen gerealiseerd gaat worden. Het NK Metselen is het landelijke metselkampioenschap voor vmbo metseltalent met als inzet het winnen van de Zilveren Troffel. In 2020 is het Varendonck College in Someren gastheer voor de landelijke finale. Deze finale volgt op 7 regionale voorrondes.

Aan de 5e Ontwerpwedstrijd namen 8 teams van TU-studenten Bouwkunde deel. Als onderdeel van de minor Archineering ontwierpen de studenten speelse zitbankjes, bestemd voor het nieuwe schoolplein van het Varendonck College. De inzendingen verschilden onderling in zeggingskracht en realiseerbaarheid. Geen wonder, want de 29 studenten kwamen uit alle windstreken van de wereld. Onder motto’s als Stepping Stones, Blending Brickwork, Linia Continua, The Brick Wave en dus ook Praatbankjes werden de ontwerpen toegelicht. Indrukwekkende afbeeldingen in SketchUp en AutoCad verduidelijkten de bedoelingen van de ontwerpers.

De landelijke vakjury van KNB en mensen van het Varendonck College kozen het project ‘Praatbankjes’, ontwikkeld door de studenten Femke Groot, Femke van der Laan, Rosa de Kruif en Maxime Spapens. In een toelichting omschreef de jury het ontwerp als mooi en simpel dat zich in verschillende variaties laat uitvoeren. De komende tijd wordt het ontwerp in overleg met de ontwerpers verder uitgewerkt tot de opdracht waarmee de jeugdige vmbo-metselaars van 25 t/m 27 maart 2020 in Someren aan de slag gaan.