Vul een zoekwoord in:

Nieuwe plek voor de Surfzeilen bij het Strandeiland

'De Surfzeilen' keren toch terug naar de Boulevard van Harderwijk. De markante geel-blauwe metselwerkstukken krijgen een nieuwe plaats aan de vaargeul naar het Strandeiland. Zaterdag 15 december om  11.00 uur worden de drie zware objecten naar hun nieuwe locatie getakeld. Het nodige kraan- en transportwerk wordt uitgevoerd door het Harderwijkse bedrijf Van Rijn Kraanverhuur.

De Surfzeilen, een ontwerp van gemeentearchitect Ad Kramer, vormden in 1986 de finale-werkstukken van de landelijke metselwedstrijden om de Zilveren Troffel. Sindsdien waren ze een veel gefotografeerd object. Begin dit jaar dreigden ze te worden gesloopt voor de aanleg van het Strandeiland. Op initiatief van gemeenteraadslid Jos Kunne kwam een reddingsactie op gang. Initiatiefgroep Behoud de Surfzeilen riep de steun in van Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek, organisator van de jaarlijkse metsel- en voegwedstrijden. Uiteindelijk werd overeenstemming met het gemeentebestuur bereikt over een nieuwe plaats bij het voormalige Surfcentrum.

De Surfzeilen krijgen in het voorjaar nog een opknapbeurt. Vakmensen vanuit de branche zullen het metsel- en voegwerk herstellen en De Surfzeilen conserveren.