Vul een zoekwoord in:

KNB met heden en toekomst op BouwBeurs

Van 4 t/m 8 februari stond KNB op de BouwBeurs in Utrecht. Niet alleen vond daar een voorronde van het NK Metselen plaats, maar was er tevens een doorlopende expositie van innovatieve producten van gebakken klei. Dit maakte voor de beursbezoekers tastbaar en beleefbaar wat keramiek voor de bouw kan betekenen.

De BouwBeurs is een uitstekende omgeving voor een voorronde van het NK Metselen. De beursbezoekers hadden volop aandacht voor de vijf jonge metseltalenten die in twee dagen een fraaie zitbank metselden. Ondanks enkele kritische opmerkingen van bezoekers, bleven alle vijf deelnemers kalm en nuchter. Tot aan het eind en lieten zich niet van de wijs brengen. Bezoekers moedigden de jonge metseltalenten aan: “Het gaat goed”, “Knap werk”, “Geweldig dat ook een meisje meedoet”.

Aandacht voor deelneemSTER
Marissa Wijenberg, leerling van het OBC in Huissen, kreeg bijzonder de aandacht. Diverse media interviewde haar voor en tijdens de beurs, zoals De Gelderlander die haar deelname in de krant aankondigde, RTV Utrecht (37:38min) interviewde haar op de tweede wedstrijddag al vroeg in de ochtend en in dit filmpje, van Aannemersvak, laat Marissa zien trots te zijn op zichzelf. “Ik had niet gedacht de eerste dag zover te komen”.

Keramische innovaties beleefbaar
Naast de voorronde was er ook een doorlopende expositie van vele innovaties uit de bouwkeramische industrie. Getoond werden gebakken bouwproducten en keramische totaaloplossingen die in, aan, naast of op gebouwen bijdragen aan de energieleverende, energiebesparende of andere duurzame prestaties daarvan. Buitengewoon veel interesse was er voor de ‘vleermuiskast’ en de ‘energieleverende dakpan’.

KNB bedankt iedereen die deze beurs mede mogelijk heeft gemaakt.