Vul een zoekwoord in:

Goud voor metselaar Erik Hop

Erik Hop bij zijn winnende werkstuk tijdens de SkillsHeroes, RAI Amsterdam

Erik Hop bij zijn winnende werkstuk tijdens de SkillsHeroes, RAI Amsterdam

Erik Hop uit Ermelo pakte vlak voor het weekend nog even de gouden plak tijdens de SkillsHeroes, metselwedstrijd in de RAI Amsterdam. Erik is metselaar bij Van Lagen Metselwerken en leerling aan het Deltion College. Hij won eerder al Zilver, maar dit jaar ging de Ermelose metselaar puur voor het goud. Van 22 tot en met 27 augustus neemt hij tijdens de Worldskills in Rusland het op tegen metseltalenten van over de hele wereld.

Erik is uitzinnig van vreugde wanneer hij de hoogste trede van het podium beklimt. Eerder wilde Hop niet meer meedoen, maar toen een medestudent van het Deltion College uitviel vervulde hij deze plek. “Ergens kriebelde het toch nog wel om nog eens mee te doen en te gaan voor GOUD”, vertelt Erik. Zijn inzet was niet voor niets: een gouden medaille verzekert hem van een plek in de World Skills in Kazan in Rusland.  MBO-leerling Erik Hop leert het vak bij Van Lagen Metselwerken uit Terschuur. Erik verwacht dit jaar zijn opleiding af te ronden en daarom was het dan ook voor hem de laatste kans op goud.

Johan van Lagen, Eriks werkbegeleider, is trots op zijn metseltalent. Hij geeft aan dat Hop een groot talent is. Zijn collega’s zijn apetrots en spoten een werkhelm met gouden verf. Zo geniet Erik zichtbaar van zijn ‘gouden’ overwinning.

Metselwedstrijden
SkillsHeroes (nationaal niveau) en World Skills (wereldniveau) zijn vakwedstrijden voor MBO-ers. Aan het door KNB georganiseerde NK Metselen doen juist VMBO-ers mee. Vaker deden Zilveren Troffel winnaars, na afronding van het VMBO, mee aan de nationale en wereldse metselwedstrijden. Zo werd het Nederlandse metselvak eerder door Tim Klessens (2015) en Bert van Heugten (2010) vertegenwoordigd. Of het nu om nationaal- of wereldniveau gaat. De vakwedstrijden zorgen, net als het NK Metselen, voor promotie voor het beroepsonderwijs, het bevorderen van vaktrots en de talentontwikkeling van jonge professionals.

KNB wenst Erik namens de Nederlandse Baksteenindustrie enorm veel succes tijdens World Skills 2019 in Kazan, Rusland!