Vul een zoekwoord in:

Filmpje keuzevak Circulair en duurzaam bouwen

Circulair en duurzaam bouwen is een hot item in de bouwsector. Voor het vmbo is het van belang dat leerlingen kennismaken met de beperkte grondstoffen van de aarde in zowel brandstof (duurzaam bouwen) als grondstoffen (circulariteit). Het filmpje over het nieuwe keuzevak Circulair en duurzaam bouwen laat zien wat op school bij de praktijkopdrachten vmbo BWI wordt geleerd en hoe het geleerde toegepast wordt in bedrijven. 

De basisonderdelen van duurzaam en circulair bouwen krijgen in dit keuzevak aandacht. Naast het herkennen en toepassen van duurzame middelen en technologische innovaties, zijn er drie taken omschreven: het herkennen van de eigenschappen en kenmerken, het benoemen ervan en het praktisch controleren. De leerlingen moeten vervolgens een product of element maken van circulaire materialen, waarbij in de samenstelling rekening gehouden moet worden met duurzaamheid en circulariteit. 

Een voorbeeld is een opdracht over het opbouwen van een remontabele gevel met een (droog)stapelmethode. Heel simpel gezegd een soort lego voor baksteen muren.