Vul een zoekwoord in:

Impressie voorronde Mierlo

Velp, 13 maart 2014

Bij SBRH Bouw en Infra Opleidingen in Mierlo strijden tien deelnemers metselen om twee plaatsen in de finale in Dalfsen. Ze beginnen op woensdag rond de middag en gaan die avond door. Er is een open dag met ook een vmbo timmerwedstrijd en er komen veel mensen kijken. Daaronder natuurlijk familieleden van de deelnemers en die zijn allemaal trots op hun zonen én de werkstukken. Terecht.

Iedereen is reuze gemotiveerd en er wordt hard gewerkt. Leuk om te zien: ook hier helpt iedereen elkaar. We zien werkstukken van uiteenlopend niveau. Een deelnemer werkt heel precies, maar mist nog het benodigde tempo. Anderen gaan harder, maar die laten soms wat steken vallen. De achterkant van sommige muurtjes is bijvoorbeeld lang niet altijd vlak.

Op de tweede dag komen sommige deelnemers sterk terug. Enkele anderen blijven wat achter ten opzichte van gisteren. Het wedstrijdbeeld ziet er opeens heel anders uit. Allemaal krijgen ze het werkstuk af. En voor iedereen is het ook een prachtige ervaring geweest.

Luuk Bouw uit Erp, leerling van het Commanderij College in Gemert, wint de voorronde in Mierlo.  Het werkstuk van Luuk ziet er strak uit. Zijn muren zijn vlak en Luuk heeft zijn stenen goed verdeeld, ook bij de moeilijke rollagen. Het wedstrijdreglement geeft aan dat er geen twee kandidaten van dezelfde school aan de finale mogen deelnemen omdat het ook een wedstrijd voor scholen is. Daarom gaat de winnaar van de derde prijs, Richard Lavrijsen uit Reusel, samen met Luuk Bouw naar de finale in Dalfsen.

Het oordeel van de vakjury in Mierlo:

Winnaars

  1. Luuk Bouw (16) uit Erp, leerling van het Commanderij College in Gemert
  2. Luuk van den Berg (15) uit Mariahout, leerling van het Commanderij College in Gemert
  3. Richard Lavrijsen (16) uit Reusel, leerling van het Pius X College in Bladel

Jo Bogers bij prijsuitreiking Mierlo

Alle deelnemers ontvangen een zilveren speldje uit handen van Jo Bogers, voorzitter jury.

Voor alle foto's klik hier