Vul een zoekwoord in:

Alle twaalf finalisten bekend

De laatste voorronde zit er op! Deze vond plaats op 13 en 14 maart bij Bouwmensen Eindhoven in Veldhoven. De metseltalenten Siem van den Berg en Dirk van der Heijden zijn de winnaars. Zij sluiten zich aan bij de andere tien reeds bekende finalisten. Hiermee telt het NK metselen 2019 twaalf finalisten die in de landelijke finale in Ede de troffel in de strijd gooien.

Siem van der Heijden is 16 jaar en leerling van vmbo-school 'Commanderij College' in Gemert. Dirk van der Heijden is eveneens 16 jaar en leerling aan het Pius X College in Bladel. Met deze overwinning verzekerden zij zich van een plek in de landelijke finale. Beide scholieren zijn zeer enthousiast over hun overwinning en gaan voor de volle 100% tijdens de finale om eerste te worden. "Het kan alle kanten op, maar ik denk dat ik zeker kans maak", aldus Dirk. Siem over zijn overwinning: "Ik werk heel precies. Ik hoop eerste te worden".

Siem en Dirk en de andere tien finalisten nemen het tegen elkaar op in de landelijke finale van 10 t/m 12 april die dit jaar in Ede plaatsvindt. Hieronder alle finalisten op een rij:

Meer informatie over alle voorronden en de finalisten is te vinden op www.metselwedstrijden.nl.