Vul een zoekwoord in:

Aftrap NK Metselen bij ReVaBo Oosterbeek

Metselleerlingen strijden bij ReVaBo Oosterbeek om een plek in de landelijke finale in Ede

Metselleerlingen strijden bij ReVaBo Oosterbeek om een plek in de landelijke finale in Ede

Medeorganisator ReVaBo Oosterbeek trapte donderdagochtend 17 januari de 67e editie van het NK Metselen af. In totaal namen negen vmbo-metselleerlingen deel aan deze eerste van de negen regionale voorronden. Allen zijn leerlingen van VMBO scholen uit de regio met een afdeling bouwtechniek.

De jonge metseltalenten en hun docenten werden warm onthaald met een heerlijke krentenbol en een kop koffie. Directeur van ReVaBo Oosterbeek Piet Koppelaar heette iedereen welkom. Opleidingscoördinator Freddie van de Krol gaf een toelichting op de komende twee wedstrijddagen en sprak de jonge metselaars enkele bemoedigende woorden toe. “Wij wensen iedereen heel veel succes in deze twee spannende dagen waarin hard maar met veel plezier gewerkt zal worden”. Namens KNB (waarin de keramische industrie samenwerkt) benadrukte Gerard Westenbroek het metselkampioenschap. “De twee beste deelnemers gaan door naar de driedaagse finalewedstrijd in Ede”.

Vol frisse moed
Na deze officiële openingswoorden pakten de jongens hun gereedschappen en gingen vol frisse moed aan de slag. Eerst maakten de deelnemers de lagenlat. Deze werd direct door de vakjury beoordeeld. De jury bestond uit Johan van Lagen, eigenaar van het gelijknamige metselbedrijf in Terschuur, en Gert Hardeman, oud metselinstructeur bij RevaBo. Daarna bestudeerden de metselleerlingen de werktekeningen goed. Vervolgens konden de jongens hun vakmanschap tonen en werden de eerste lagen voorzichtig gelegd. Aan het einde van de dag waren de contouren van het werkstuk bij de meesten al zichtbaar.

Laatste loodjes
Vrijdag, tegelijkertijd de Open Dag van ReVaBo Oosterbeek, brak de tweede wedstrijddag aan. Na een goede nachtrust pakten de jonge metseltalenten de troffel weer op om verder te gaan waar ze gisteren waren geëindigd. Bezoekers van de Open Dag moedigden de deelnemers bij hun laatste loodjes aan. Rond 19:30 uur werd laatste hand gelegd en was het wachten op de bekendmaking. Welke twee beste metselleerlingen gaan door naar de finale?

Ontvangt u onze nieuwsbrief nog niet en wilt u op de hoogte blijven van de voorronden, finalisten, finale en meer rondom het NK Metselen? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief.