Vul een zoekwoord in:

BouwBeurs Utrecht

Lees meer over de voorronde op de BouwBeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Vijf vmbo-leerlingen streden daar om een plek in de landelijke finale dit voorjaar in Ede. Wie is de "Beste Metseltalent" op de BouwBeurs? Wie gaat er door naar de finalewedstrijd om kans te maken op eeuwige roem en neemt de felbegeerde wisseltrofee "Zilveren Troffel" mee naar huis? 

Foto's

Tijdens de voorronde op de BouwBeurs in Utrecht zijn volop foto's gemaakt van de twee wedstrijddagen. Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken bracht ook een bezoek aan het NK Metselen. Lees hier meer over haar bezoek aan het NK Metselen en bekijk het fotoalbum hieronder.

Fotoalbum


Pers

De BouwBeurs maakte een leuke compilatie van de voorronde op de KNB stand tijdens de beurs. Kort maar krachtig, laat het zien hoe de deelnemers in strijd waren om die felbegeerde plek in de landelijke finale in Ede.

Aan de voorronde tijdens de BouwBeurs deed de vijftienjarige Marissa Wijenberg van het OBC in Huissen mee. Een meisje dat meedoet aan de jaarlijkse metselwedstrijd trok de nodige media-aandacht van onder andere De Gelderlander en RTV Utrecht. RTV Utrecht interviewde Marissa op de tweede wedstrijddag al vroeg in de ochtend (live). 

Finalist

Bart Bloemendaal is de finalist van de voorronde op de BouwBeurs. "Ik blijf reëel. Je weet niet wat de anderen in een competitie doen. Ik doe mijn best, meer dan dat kan ik niet doen", vertelt Bart. De metseltopper won van vier andere metselleerlingen. Marissa Wijenberg van het OBC in Huissen veroverde de tweede plek en Guus Sonder van het PiusX College in Almelo eindigde als derde.

Lees hier het nieuwsbericht