Vul een zoekwoord in:

WK metselen was super

aldus Reno de Ling uit Gilze..

Reno de Ling van Bouwschool Breda, Nederlands kampioen mbo metselen, nam deze zomer deel aan WorldSkills 2013. Dat zijn de wereldkampioenschappen voor jonge vakmensen in Leipzig met in totaal zo'n 1000 deelnemers in ruim 50 beroepen.

In 22 uur moest Reno drie muurtjes maken met achtereenvolgens een boog, de Duitse adelaar en de Brandenburger Tor. Een moeilijke opdracht, die het uiterste vroeg van alle 26 metselaars uit de hele wereld. Naarmate de wedstrijd vorderde ging het steeds beter met Reno. Hij had zijn werkstuk helemaal af, wat al een hele prestatie was. Jammer genoeg bleef hij steken op 499 punten, één punt te weinig voor een medaille voor excellent vakmanschap. Hier en daar liet hij bij de maatvoering wat punten liggen. Want bij het WK gaat het om millimeters. "Een volgende keer moeten we nog meer trainen op nauwkeurig werken", zegt Reno's trainer John van Ginniken. Winnaar werd de deelnemer uit Groot Brittannië.

Reno zelf kijkt met veel plezier op de wedstrijd terug. "De tijd was mijn grootste vijand. Als je een foutje maakt ben je zo een halfuur verder. Terwijl elke seconde telt. Het was een super mooie ervaring en ik had het voor geen goud willen missen!'

wk-metselen-05.jpg