Vul een zoekwoord in:

Goede prestaties winnaars Zilveren Troffel bij NK Bouwen 2014

Velp, 15 december 2014

Tijdens het NK Bouwen voor mbo-leerlingen, dat op 10 en 11 december bij het Deltion College in Zwolle is gehouden, hebben bij het onderdeel metselen twee oud-winnaars van de Zilveren Troffel goede prestaties geleverd.

Metselaar Bert van Heugten uit Lierop, leerling van SBRH Bouw en Infra Opleidingen Mierlo en ROC Ter AA, won goud. Zilver was er voor Robin van Hoof uit Gemert, ook een leerling van van SBRH in Mierlo en ROC Ter AA. Derde werd Paul van Dongen, leerling van Bouwmensen Oss te Veghel. De tweedaagse wedstrijd maakte onderdeel uit van de Skills Heroes competitie voor mbo'ers, georganiseerd door Skills Netherlands. KNB was sponsor van deze wedstrijd. Bert van Heugten deed dit jaar al mee aan de EuroSkills wedstrijden in het Franse Lille.

Misschien gaat Bert van Heugten samen met de winnaars bij het bouwtimmeren en tegelzetten naar Braziliƫ. Van 6 t/m 11 augustus 2015 worden in Sao Paulo de Worldskills wedstrijden gehouden, de wereldkampioenschappen voor beroepen. Daaraan nemen ruim duizend jonge vakmensen deel. Voor de deelname van de drie Nederlandse bouwkampioenen worden sponsors gezocht.

In 2010 won Bert van Heugten, toen nog leerling van het Varendonck-College in Someren, de Zilveren Troffel. Twee jaar later deed Robin van Hoof hem dat als leerling van het Commanderij College in Gemert na.

Winnaars NK Bouwen 2014

v.l.n.r. Robin van Hoof, zilver, Bert van Heugten, goud,
en Paul van Donk, brons