Vul een zoekwoord in:

Tweede dag van de derde voorronde NK Metselen in Utrecht

Utrecht, 9 februari 2017

Donderdag 9 februari was de afsluitende dag van de derde voorronde van het NK Metselen. Het BouwBeurs Vakplein werd voor twee dagen omgetoverd tot een wedstrijdterrein waar zes metseltalenten de strijd met elkaar aangingen. 

Hoog bezoek NK Metselen BouwBeurs Utrecht
Donderdagmorgen ontving KNB hoog bezoek op het NK Metselen. Partij van de Arbeid-kamerlid John Kerstens bekeek de werkstukken van de deelnemers op het BouwBeurs Vakplein in Utrecht. Daarnaast stak de heer Kerstens de handen uit de mouwen en ontving hij van de juryleden, Chris van der Woude en Huub Joosten, een metselclinic. 

John Kerstens

Mooi beroep waar veel vraag naar is 
John Kerstens heeft iets met de bouw. Voordat hij lid van de Tweede Kamer werd, was hij voorzitter van FNV Bouw. Toch bleef zijn metselervaring tot nu toe beperkt tot het leggen van een enkele herinneringssteen. De korte KNB metselclinic kwam dus goed van pas. Kerstens raadt jongeren aan wat vaker te denken aan een beroep in de bouw. "Je kiest voor een prachtig beroep. Je maakt Nederland mooi en daar kun je trots op zijn. Bovendien is er weer veel werkgelegenheid in de bouw. En in de Kamer maak ik me er voortdurend sterk voor dat je in de bouw fit en gezond oud kunt worden met de mogelijkheid van een flexibele pensionering."

De metseltalenten van Utrecht
Aan de voorronde in Utrecht deden zes VMBO-leerlingen van verschillende opleidingsbedrijven mee. Twee dagen lang streden de jongens om het beste metseltalent van Utrecht te worden. De winnaar ontving naast deze eretitel ook een startbewijs voor de finale eind maart in Goes. De deelnemers van de derde voorronde waren:

  • Dolf van Leijden, Teylingen College in Voorhout;
  • Daniël Duindam, Teylingen College in Voorhout;
  • Stan Rovers, Fioretti College in Veghel;
  • Bas Gerritsen, Over Betuwe College in Huissen;
  • Siebe van Bentem, Twens Carmel College in Oldezaal;
  • Bart Steggink, Twents Carmel College in Oldezaal. 

Deelnemers Utrecht

Van links naar rechts: Dolf van Leijden, Siebe van Bentem, Bas Gerritsen, Bart Steggink, Daniël Duindam en Stan Rovers. 

Veel en geïnteresseerd publiek bij NK Metselen
De jongens hadden veel bekijks. Het publiek reageerde positief en vond het mooi om te zien dat deze toekomstige vakmannen hart voor het vak hebben. 

 Druk bezocht Utrecht

And the winner is..
Na lang beraad van de juryleden, Chris van der Woude en Huub Joosten, werd de winnaar van de voorronde en tevens derde finalist bekend. Alle zes de deelnemers hebben het uitstekend gedaan en de scores lagen dicht bij elkaar. Het beste metseltalent is Bart Steggink geworden van het Twents Carmel College uit Oldenzaal. Zijn prijs ontving hij uit handen van Henk Klein Poelhuis, voorzitter van Aannemers Vereniging Metselwerken. De tweede plaats ging naar Stan Rovers van het Fiorreti College uit Veghel. Op de derde plaats eindigde Bart's schoolgenoot, Siebe van Bentem. Winnaar Bart Steggink neemt van 29 tot en met 31 maart deel aan de finale van het 65e NK Metselen in Goes. 

Winnaars Utrecht 

Veel geleerd
"Het waren twee leuke dagen en ik had niet verwacht dat ik zou winnen". Het zijn de klassieke woorden van een winnaar, ditmaal uitgesproken door Bart Steggink (16) uit Denekamp. Bart wil graag metselaar worden en verheugt zich erop eind maart mee te mogen doen aan de finale in Goes. Hij vond dit voorronde-werkstuk "niet moeilijk", dus dat belooft wat! Zijn maatje van het Twents Carmel College, Siebe van Bentem (15), vond het werkstuk wat lastiger. "Met name de rollaag en de verdeling van de stootvoegen". Maar ook hij kijkt tevreden op de wedstrijd terug. "We hebben hier in Utrecht van elkaar en van de jury veel geleerd. Daar ben ik blij om, want ik word later metselaar. Eigenlijk ben ik het al een beetje, want in m'n vrije tijd werk ik bij een aannemer."