Vul een zoekwoord in:

Studenten TU Delft ontwerpen stormbaan voor NK Metselen

Dinsdag 27 november vond de aftrap plaats voor het ontwerpdeel van het NK Metselen 2019. Deze ontwerpwedstrijd is er voor derdejaars Bouwkunde studenten aan de TU-Delft. Bij de aftrap ontvingen zij van KNB, Gemeente Ede en TU-Delft docenten instructie over de ontwerpopgave van het finalewerkstuk. Dat zijn deze keer kindvriendelijke (leeftijd 4 t/m 11 jaar) stormbaanelementen, te metselen tijdens de finale van het NK Metselen 2019 in Ede.

KNB is al 67 jaar initiatiefnemer van het NK Metselen en weet daardoor als geen ander wat vmbo-leerklingen wel en niet aan kunnen. Met die bagage werd de TU-studenten de randvoorwaarden gegeven waaraan het ontwerp moet voldoen. Essentieel is natuurlijk dat het werkstuk in 2,5 dag te metselen is maar tegelijk uitdagend moet zijn. De gemeente Ede belichtte de context. Dat is een nieuwbouwwijk op een voormalig kazerneterrein. Een nieuwbouwwijk betekent vooral jonge kinderen zodat opgave is; een speelplek voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Gezien de locatie moet de speelplek een speelse verwijzing hebben naar de militaire hindernis (storm)banen van vroeger.

Na instructie waren de TU-studenten niet meer te houden! Zij gingen direct aan de slag met blokjes om hun eerste ideeën te toetsen. De studenten hebben tot begin december de tijd om te komen tot een passend ontwerp waarna begin december beste ontwerp wordt gekozen. Dat zal vervolgens de opgave zijn tijdens de finalewedstrijd (half april) van het NK Metselen in Ede.