Vul een zoekwoord in:

Start voorronden 62e NK Metselen

In zeven regionale voorronden wordt gestreden om een plek in de landelijke finale in april in Dalfsen. Het NK Metselen wordt sinds 1953 ononderbroken georganiseerd door de Nederlandse baksteenindustrie, verenigd in KNB.

Het voorronden-schema is als volgt:

Beverwijk, 5 en 6 maart
Bouwmensen Kennemerland, Laurens Baecklaan 25
Leeuwarden, 6 en 7 maart
Bouwmensen FNZ, Archimedesweg 8
Oosterbeek, 6 en 7 maart
ReVaBo Oosterbeek, Pastoor Bruggemanlaan 33A
Mierlo, 12 en 13 maart
Bouwopleiding regio Helmond SBRH, Goorsedijk 6
Oss, 12 en 13 maart
Bouwmensen Oss, Gasstraat Oost 12
Breda, 13 en 14 maart
BouwSchool Breda, Biesdonkweg 31
Genemuiden, 13 en 14 maart
OVG Genemuiden, Nijverheidstraat 4

Bezoekers zijn steeds van harte welkom op de tweede wedstrijddag. De prijsuitreiking is aan het einde van de middag. Alle deelnemende scholen zetten zich in voor de instroom en opleiding van jongeren voor de bouw.

62e NK Metselen
Het Nationale Metselkampioenschap Metselen bestaat uit zeven regionale voorronden en een landelijke finale op een centrale maar jaarlijks wisselende locatie.
In 2014 vindt de finale van het 62e NK Metselen plaats op 9, 10 en 11 april in Dalfsen. KNB organiseert deze finale dit keer samen met Opleidingscentrum De Grift in Nieuwleusen, TrefkoelePlus en de gemeente Dalfsen.
Wedstrijdopdracht is het maken van een aantal gemetselde objecten die een
blijvende gebruiksfunctie krijgen bij de entree van het Multifunctioneel Ontmoetingscentrum TrefkoelePlus.

Uiteindelijke inzet is de 'Zilveren Troffel', een wisseltrofee en tevens de hoogste eer in het metselvak. Deze prijs wordt uitgereikt op woensdagmiddag 16 april in Dalfsen. Het verloop van het kampioenschap is te volgen via www.metselwedstrijden.nl

Gezamenlijk bouwfestijn
Het metselkampioenschap is al decennialang een initiatief van de georganiseerde Nederlandse baksteenindustrie. Deze besloot in 1953 meer aandacht te besteden aan het uniformeren van de metseltechniek, het promoten van het metselvak en het bevorderen van de instroom van leerlingen.
Dit laatste is anno 2014 belangrijker dan ooit. Het 62e NK Metselen wordt
nog steeds georganiseerd door de Nederlandse baksteenindustrie, verenigd in de
vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB).

KNB werkt daarbij nauw samen met de regionale vmbo-opleidingen Bouwen, Wonen en Interieur, de Aannemersvereniging Metselwerken (AVM), de Vereniging Nederlandse Voegbedrijven (VNV), Bouw Certificeringsinstantie IKOB-BKB, Kenniscentrum Fundeon, Bouwend Nederland en de regionale opleidingsbedrijven in de bouw.