Vul een zoekwoord in:

Koning bekijkt werkstukken 62e KNB NK Metselen en Voegen

Velp, 5 november 2014

Op donderdag 13 november 2014 opent Koning Willem Alexander officieel het Kulturhus Trefkoele+ te Dalfsen.  Bij aankomst wandelt Zijne Koninklijke Hoogheid langs 22 metselwerkstukken, onderdeel van de buiteninrichting  van het gemeenschapshuis. Deze werkstukken werden eerder dit jaar gerealiseerd binnen het Nederlands kampioenschap Metselen en Voegen van de Nederlandse baksteenindustrie (KNB).

Nog niet zo lang geleden, in 2012,  was er ook al Koninklijke belangstelling. Toenmalig Koningin Beatrix bracht toen een speciaal bezoek aan de 60e finale van het NK Metselen & Voegen in Barneveld. En begin dit jaar nog werden de winnaars metselen en voegen door Zijne Koninklijke Hoogheid uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de nieuwjaarsreceptie in Amsterdam.

KNB ziet in de Koninklijke aandacht blijk van betrokkenheid bij baksteen metselwerk in het algemeen en het metsel- en voegonderwijs in het bijzonder. KNB is daarmee verheugd.

De Trefkoele+ is een ontmoetingscentrum voor alle inwoners van de gemeente waarbij in het verzamelgebouw een breed aanbod van activiteiten worden samengebracht. Waaronder een bibliotheek, kinderopvang, ouderen- en jongerensoos, Vluchtelingenwerk Nederland, Centrum voor Jeugd en Gezin maar ook twee grote sporthallen.