Vul een zoekwoord in:

Finale NK Metselen 2015 in Breda van start

Breda, 8 april

Ondanks de mist weet iedereen BouwSchool Breda tijdig te vinden. BouwSchool-directeur Arie van Empel heet iedereen welkom.

Start finale breda_2

Ewald van Hal, directeur van KNB, geeft nog eens het belang van de Nederlandse baksteenindustrie aan: "Metselaars en voegers geven Nederland een gezicht. Na wat moeizame jaren zijn er in 2014 in Nederland 5% meer bakstenen verkocht. Het gaat dus weer de goede kant op." En naar de deelnemers: "Laat in deze drie dagen ons land zien wat je kunt maken. Veel succes!"

Start finale breda_3

De twaalf deelnemers krijgen van de jury uitleg over het finalewerkstuk. Het is met zo'n 650 stenen vrij groot. Het wordt hard werken om dat goed af te krijgen, maar er is ook creativiteit gevraagd. Over twee muurtjes moeten de deelnemers naar eigen inzicht wat uitstekede of inspringende gele stenen verdelen. Een natuurstenen plaat vormt het zitgedeelte en natuurstenen eindstukken maken het metselwerk af.

Het voorbereidende werk is door de BouwSchool Breda perfect gedaan. Er staat een grote tent en daarbinnen is al het stelwerk verricht, zijn de eerste lagen gemetseld en liggen de stenen klaar. Wie welke wedstrijdplek krijgt wordt bepaald door het lot. We gaan beginnen! Dat begin bestaat uit het maken van een lagenlat. Daarna kan er worden gemetseld.

Start finale breda_4

Ga direct naar de fotopagina