Vul een zoekwoord in:

Eindstrijd NK Metselen 2017 barst los

Velp, 28 maart 2017

Woensdag 29 maart a.s. is het eindelijk zover! De strijd om de felbegeerde Zilveren Troffel barst los tijdens een driedaags metselevenement in Goes. De twaalf metseltalenten, geselecteerd uit meer dan 70 kandidaten en negen regionale voorronden, zijn afkomstig uit het hele land.

Het finalewerkstuk dat de finalisten gaan metselen, is ontworpen door studenten bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft. Onder leiding van Koen Mulder, docent, architect en bouwtechnoloog, hebben de studenten een uitdagend zitmeubel ontworpen. "In ons ontwerp voor de zitmeubels staat de klassieke bakstenen muur centraal.  Een bakstenen muur is namelijk niet zomaar een stapeling van stenen. Uit het gebruikte metselverband ontleent de muur zijn stabiliteit en uit de keuze van verband, steen en voeg volgt schoonheid", aldus de studenten Bouwkunde.

Tijdens de finale metselen de twaalf deelnemers zes zitelementen. Zij werken dus samen in duo's en proberen zo goed mogelijk een prachtig zitelement te metselen. Tijdens en na het metselproces worden zij beoordeeld door een vakjury. Deze jury let niet alleen op eindresultaat maar ook op het proces dat de metselaars in drie dagen doorlopen. Op de slotdag van de finale vindt tevens de bekendmaking van de winnaar en de prijsuitreiking plaats. De prijs wordt uitgereikt door Gedeputeerde Harry van der Maas van Provincie Zeeland.

De finale vindt plaats van 29 tot en met 31 maart bij Bouwmensen Zuid-West, Industriestraat 7 in Goes. Meer informatie en het gehele programma vindt u in het programmaboek: 65e finale NK Metselen