Vul een zoekwoord in:

Eerste finalisten NK Metselen 2017 bekend

Velp, 23 januari 2017

De eerste deelnemers aan regionale voorronden hebben zich al gekwalificeerd voor de finale van het 65e NK Metselen in Goes.

De winnaars van de eerste voorronden zijn:

  • Bart Huiberts uit Egmond Binnen, winnaar van de eerste voorronde bij Espeq in Heerhugowaard. Bart Huiberts is leerling van het Petrus Canisius College
  • Ronan Burgers  uit Barneveld, winnaar van de tweede voorronde bij ReVaBo in Oosterbeek. Ronan Burgers is leerling van De Meerwaarde in Barneveld.

Klik hier voor een fotoverslag

De voorronden leveren elf finalisten op. De twaalfde finalist komt uit Zeeland, waar de finale wordt gehouden. Ruim 70 vmbo-leerlingen bouwtechniek schreven zich in voor deelname aan deze regionale voorronden.

Met het NK Metselen promoot de Nederlandse baksteenindustrie het metselonderwijs en bevordert daarmee goed vakonderwijs. Dat is nog niet overal terug te zien in het aantal vmbo-leerlingen dat een metselopleiding volgt. Bovendien zijn er steeds minder vmbo-scholen die een gerichte opleiding metselen aanbieden. Het is daarom dat KNB verheugd is dat zich zoveel leerlingen inschreven voor dit kampioenschap.

Finale in Goes

Twaalf deelnemers komen eind maart tegen elkaar uit in de landelijke finale in Goes. De finale vindt plaats van 29 tot en met 31 maart 2017 in samenwerking met Bouwmensen Zuid-West in Goes.

Op vrijdagmiddag 31 maart 2017 vindt de uitreiking plaats van de Zilveren Troffel. Meer informatie over de prijsuitreiking volgt op deze website.

Volgende voorronde

De eerstvolgende voorronde vindt plaats op de BouwBeurs te Utrecht, op 8 en 9 februari 2017, locatie: Hal 12, op het Vakplein.