Vul een zoekwoord in:

62e NK Metselen en Voegen 2014 in Dalfsen

Velp, 15 januari 2014

62e NK Metselen en Voegen 2014 in Dalfsen

De 62e finale van NK Metselen en Voegen wordt gehouden van 9 tot en met
16 april in Dalfsen. De vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB)  organiseert de finale samen met het Opleidingscentrum De Grift in Nieuwleusen,  Trefkoele+ en de gemeente Dalfsen. Na zeven regionale voorronden metselen de twaalf finalisten, leerlingen van het vmbo, samen 24 plusvormen. Deze werkstukken staan symbool voor het nieuwe ontmoetingscentrum Trefkoele+. Zes geselecteerde mbo-leerlingen voegen de werkstukken af. Het jaarlijkse NK Metselen en Voegen is bedoeld wordt georganiseerd door de Nederlandse baksteenindustrie, die hiermee het metsel- en voegvak promoot.

Finale
Tijdens de 62e finale van het NK Metselen op 9, 10 en 11 april dingen de twaalf beste vmbo-leerlingen metselen uit de regionale voorronden naar de hoogste eer: de Zilveren Troffel. Aansluitend vindt op 14, 15 en 16 april het 12e NK
Voegen plaats met als trofee de Zilveren Voegspijker. Deelnemers zijn zes
geselecteerde leerlingen van de mbo-opleiding Voegen. Op woensdagmiddag 16
april is de feestelijke prijsuitreiking. Bezoekers zijn iedere dag van harte welkom.

Plusvormen
De wedstrijdopdracht is ontworpen door de architectencombinatie Spring en MoederscheimMoonen Architects uit Rotterdam, die ook verantwoordelijk is voor het ontwerp van Trefkoele+. De gemetselde plusvormen, in combinatie met stalen 'fietsnietjes', geven straks het nieuwe plein een levendig aanzien. De werkstukken zijn behalve mooi ook praktisch.

Zeven regionale voorronden metselen
De metseldeelnemers aan de finale plaatsen zich via regionale voorronden bij de opleidingsbedrijven in de bouw. Er doen in totaal zo'n zestig leerling-metselaars uit de hoogste klassen van de vmbo-opleiding Bouwen, Wonen en Interieur mee. De beste deelnemers van iedere voorronde gaan door naar de landelijke finale. De eerste voorronde is op 5 en 6 maart in Beverwijk. De andere voorronden zijn op 6 en 7 maart in Leeuwarden en Oosterbeek, op 12 en 13 maart in Mierlo en Oss en op 13 en 14 maart in Breda en Genemuiden. Bezoekers zijn de tweede wedstrijddag van harte welkom. Deze dag valt vaak samen met een open dag van het opleidingsbedrijf. De voorronden en de finale zijn ook te volgen via deze site. Het NK Voegen kent geen regionale voorronden.

Gezamenlijk bouwfestijn
Bij de het NK Metselen en Voegen werkt KNB nauw samen met de regionale vmbo-opleidingen Bouwen, Wonen en Interieur, de regionale opleidingsbedrijven
in de bouw, de Aannemersvereniging Metselwerken AVM, de Vereniging Nederlandse Voegbedrijven (VNV), kenniscentrum Fundeon en Bouwend Nederland.