Dit is een nieuwsbrief van KNB. Wanneer u deze niet goed kunt bekijken, klik dan hier voor een online versie.
KNB Mailing
FEBRUARI 2013
In 2013 organiseert de vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek voor de 61e keer op rij (!) het Nationaal Kampioenschap Metselen (‘sinds 1953’) en voor de 11e keer op rij het Nationaal Kampioenschap Voegen.
Troffel
Start eerste voorronden Metselkampioenschap 2013
Voor de (6) voorronden van het KNB Nationaal Metselkampioenschap werden ruim 60 inschrijvingen ontvangen uit het gehele land. De eerste voorronde gaat van start op 28 februari bij ‘VSPB/POB regio Friesland’ in Leeuwarden. Daarna volgt de tweede voorronde bij ‘Opleidingscentrum De Grift’ in Nieuwleusen, op 5 en 6 maart 2013.

Klik op voorronden voor alle informatie over programma, locaties en deelnemers. Na afloop van elke voorronde volgt een kort verslag van de wedstrijd op de website met tevens een fotoimpressie.
Evenement bijwonen?
Wilt u zo’n evenement weleens meemaken, bent u benieuwd naar de prestaties van de deelnemers en de stand van de techniek of bent u gewoon geïnteresseerd, dan bent u van harte welkom op elke tweede wedstrijddag.
Goed bezochte studiedag voor Metseldocenten en -instructeurs
‘Lef, durf en focus’, drie woorden waarmee Ewald van Hal, directeur KNB, op 30 januari 2013 de jaarlijkse Studiedag voor metseldocenten en –instructeurs opende. Aanwezig waren circa honderd mensen in het MADE CENTER in Tilburg.

Veel uiteenlopende onderwerpen kwamen aan de orde, waaronder de nieuwe Europese productwetgeving voor bouwproducten, die per 1 juli 2013 wordt ingevoerd. Piet Hanegraaf gaf een overzicht van de activiteiten van de inmiddels veertigjarige Studiegroep metselen. Het Platform vmbo Bouwen-Wonen-Interieur blijft zich sterk maken voor ‘smal’ opleiden in het vmbo. De aanwezigen werden geïnformeerd over het aangepaste A-blad ‘Metselen en lijmen’, waarbij minder fysieke belasting voorop staat; er mag nog maar max. 25 kg getild worden. En uiteraard was er een vooruitblik naar het metsel- en voegkampioenschap 2013.

In de middag hield Harrie Vekemans, directeur MADE CENTER, een interessant betoog over de toekomst van prefab metselwerk en metselrobots.
Goed bezochte studiedag voor Metseldocenten en -instructeurs

Het verslag van de studiedag is hier te lezen.