Dit is een nieuwsbrief van KNB. Wanneer u deze niet goed kunt bekijken, klik dan hier voor een online versie.
KNB Mailing
APRIL 2013
In 2013 organiseert de vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek voor de 61e keer op rij (!) het Nationaal Kampioenschap Metselen (‘sinds 1953’) en voor de 11e keer op rij het Nationaal Kampioenschap Voegen.
Troffel
12 beste vmbo metselleerlingen door naar de landelijke Finale
De deelnemers aan de finale om de Zilveren Troffel zijn geselecteerd tijdens zes regionale voorwedstrijden. Deze werden georganiseerd in samenwerking met verschillende bouwopleidingsbedrijven in het land. Dit jaar namen ruim 70 enthousiaste leerling-metselaars deel aan de voorronden. Kijk voor verslagen en foto-impressies op de website.
6 beste mbo voegerleerlingen naar de landelijke Finale
De deelnemers aan de finale om de Zilveren Voegspijker zijn mbo-leerling voegers die geselecteerd zijn bij verschillende voegbedrijven door BGA in Boxtel. Wilt u weten wie dit zijn en waar ze werken klik dan hier.
Kom een kijkje nemen in Oldenzaal
Tijdens de 2013 editie van het Nationaal Metsel- en Voegkampioenschap werkt KNB nauw samen met vmbo school het Twents Carmel College en woningbouwvereniging WBO Wonen in Oldenzaal. De finales vinden plaats in het Park Stakenkamp in Oldenzaal. Van woensdag 17 tot en met vrijdag 19 april wordt er gemetseld en van maandag 22 tot en met woensdagmorgen 24 april wordt er gevoegd. Het ontwerp voor de finale, een podium, is van Architectenbureau John Velthuis uit Oldenzaal. De finalisten metselen en voegen de zitbanken als onderdeel van een podium dat in een later stadium zal worden gerealiseerd. U kunt het ontwerp hier bekijken.

Wilt u de finalisten aan het werk zien, dan bent u uiteraard van harte welkom. Voor de deelnemers is uw bezoek aan het finaleterrein een bijzondere stimulans. Alle informatie over de finales en het wedstrijdprogramma vindt u in het boekje dat ter gelegenheid hiervan is verschenen.
Prijsuitreiking
Op 24 april s’middags wordt het werkstuk officieel door KNB overgedragen aan de burgemeester van Oldenzaal, de heer Th. Schouten. Om 14.30 uur reikt mevrouw I.A. Bakker, gedeputeerde van de provincie Overijssel, samen met de heer Th. Schouten, Burgemeester van Oldenzaal, de prijzen uit aan de winnaars. Belangstellenden zijn van harte welkom om de prijsuitreiking bij te wonen.
Landelijke jury
Behalve de deelnemers die het werkstuk maken, zijn achter de schermen veel mensen actief.
Het Twents Carmel College, locatie Potskampstraat, samen met WBO Wonen hebben zich als karrentrekkers enorm ingespannen om deze finale tot een echt evenement te maken. Ook is een dergelijk evenement niet mogelijk zonder inbreng van vele enthousiaste sponsoren. Bekijk hier het overzicht van sponsoren. En niet te vergeten de juryleden, die bepalen wie de winnaars zijn. De jury bij de finale van 2013 bestaat uit: Jo Bogers, jurylid namens VNV voegbedrijven, Harrie Huis in ’t Veld (voorzitter), jurylid namens Bouwend Nederland en Chris van der Woude, jurylid namens AVM. Secretaris van de jury is Gerard Westenbroek, namens KNB.