Nieuws

Vierde voorronde NK Metselen 2017 in Sappemeer

08.jpg

Velp, 22 februari 2017

Afgelopen week veranderde SSPB Bouwpraktijk centrum voor twee dagen in een strijdtoneel. Gelijktijdig met de open dagen van de school vond de vierde voorronde van het NK Metselen 2017 plaats. Twee dagen lang streden acht  metseltalenten in de dop om een plek in de finale eind maart in Goes. 

Met de troffel in de hand metselden alle deelnemers eenzelfde ontwerp, onder begeleiding en toeziend oog van de vakjury gingen de deelnemers vakkundig te werk. In twee dagen tijd en gedurende het hele metselproces zijn de verrichtingen van de metselaars met de grootste precisie beoordeeld. Op vrijdagmiddag gaf de jury het finale oordeel. De grote winnaar van de vierde voorronde en tevens de vierde finalist is Jasper Burger uit Winschoten, leerling van Campus Winschoten.

De finale vindt plaats op 29 tot en met 31 maart. Tijdens dit driedaagse metselevenement geven twaalf finalisten een echte show weg door alles te geven wat zij kunnen op het gebied van metselen. Wie de winnaar wordt, moet nog blijken, maar een ding staat vast, het wordt een waar spektakel.