Nieuws

Finale NK Metselen in Culturele Hoofdstad

De finale van het NK Metselen vindt dit jaar plaats in Leeuwarden. Dit is niet zonder toeval, Leeuwarden is dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa. En wat is mooier dan heel Europa onze bouwkunst met baksteen te tonen!

Finalelocatie en datum

De 66e finale van het NK Metselen vindt plaats in gemeente Leeuwarden. Het Wilhelminapark in Grou vormt dit jaar het strijdtoneel voor de driedaagse finale. Daar kunnen de finalisten niet alleen de titel van beste Nederlands metseltalent van 2018 winnen, maar tevens de wisseltrofee, de 'Zilveren Troffel'. Zet de wedstrijddata alvast in uw agenda en kom langs op: 11 t/m 13 april 2018.

Bouwmensen FNZ

De finale van het NK Metselen 2018 wordt georganiseerd in samenwerking met Bouwmensen FNZ in Leeuwarden. Bouwmensen FNZ is al jaren hét adres voor goed metselonderwijs. De organisatie zorgt voor instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Door een combinatie van werken, leren en de juiste coaching, kunnen studenten na twee jaar het diploma in ontvangst nemen. Meer informatie over Bouwmensen FNZ vindt u op  de website van het bouwopleidingsbedrijf.

Het finalewerkstuk

Het finalewerkstuk wordt ontwerpen door studenten Bouwkunde aan de Technische Universiteit van Delft. Tijdens een kick-off met architect-docent Koen Mulder en Gerard Westenbroek van KNB ontvingen de studenten in groepen van twee personen veel informatie over baksteenmetselwerk als ook over de randvoorwaarden voor het te ontwerpen metselwerkstuk. Koen Mulder is naast docent aan de TU Delft ook auteur van 'Het Zinderend Oppervlak'. Het winnende ontwerp wordt van 11 t/m 13 april 2018 door de finalisten gemetseld.

De finalisten

Even voorstellen! Wie zijn de metseltalenten die in de finale strijden om de titel 'Beste Metselaar van Nederland 2018'? Door middel van een korte vragenlijst stellen de finalisten zichzelf voor.